Het Wijks Atelier: zomerprogramma voor ouderen (70+) LANG LEVE KUNST

Het Wijks Atelier: zomerprogramma voor ouderen (70+) LANG LEVE KUNST

Het Wijks Atelier organiseert een zomerprogramma voor ouderen (70+) met als titel LANG LEVE KUNST. Dit is een landelijk programma, waarin "kunst"centraal staat en dat speciaal bestemd is voor ouderen. Kunstenaars/docenten geven een les of workshop in het vak waarin zij bekwaam zijn. Zo komen allerlei verschillende vormen van kunst aan bod: tekenen, schilderen, theater, boetseren, keramiek, poppenspel, dans en schrijven. Op een van de middagen wordt een workshop gegeven door een docent van het Van Gogh Museum met als titel "Van Gogh Ontmoet". Naast kennismaken met verschillende kunstuitingen is het ook leuk om andere deelnemers te ontmoeten tijdens dit zomerprogramma. Als je ouder wordt, is het leren van nieuwe dingen een belangrijke zaak. Het houdt het lichaam, maar vooral de bovenkamer aktief. In het brein worden nieuwe verbindingen geaktiveerd (prof Scherder), waardoor je meer breincapaciteit ontwikkelt.

Totaal gaat het om 12 woensdagmiddagen wekelijks van 14.00 - 16.30 uur. De eerste les is op 12 juni in het Atelier op de 2e verdieping van het Feuniksgebouw aan het Walplantsoen.
In het gebouw is een lift aanwezig. Stichting Binding ondersteunt dit initiatief en door bijdragen van landelijke en lokale fondsen is de eigen bijdrage gering.
Vervoer kan eventueel geregeld worden.
Als u enthousiast bent voor dit zomerprogramma, meer wilt weten of zich opgeven.
Bezoek dan op de website: www. wijksatelier.nl
Tevens doet het Wijks Atelier een oproep aan vrijwilligers die als gastheer of -vrouw een bijdrage willen leveren aan dit programma. De taken zijn ondersteuning van de docent en zorgen voor koffie en thee. Graag opgeven bij cursus@wijksatelier.nl

Wijks Atelier

Kunst en Cultuur, Sociaal Cultureel